Når du bevæger dig rundt online, så er sikkerhed ikke altid det, som du har først i tankerne. I 2020 lever vi i en verden, hvor stort set alt kan gøres online. Det er ikke kun de trivielle hverdagsting, såsom vareindkøb og nyhedsopdateringer, der kan klares online – det er i stigende grad også online, at vi hygger os og har det sjovt.

Hvorvidt det er gennem gaming, online shopping eller noget helt tredje, så er det altid en god idé at holde sig sikker. Selvom vi ikke altid tænker over det, så er vi altid en anelse sårbare, når vi åbner browseren og går online. Det handler derfor om at tage de rigtige forbehold. De fleste finder det ganske normalt at forsikre sig mod tyveri og installere alarmer derhjemme – og set i det perspektiv er det derfor overraskende, at der ikke er flere, som passer på sig selv online.

Hvad er cyberkriminalitet?
I takt med det hele bliver mere digitaliseret, så bliver cyberkriminalitet også mere og mere udbredt. Cyberkriminalitet er hackere, eller grupper af hackere, der skaber softwareprogrammer med hensigt på at stjæle fra andre. Det kan de gøre ved at stjæle adgangskoder til bankkontoer eller reklamere for produkter på ofrets computer. Hackerangreb kan også forekomme ved at gøre brug af en computers ressourcers på ulovlig vis, og derigennem at afpresse og spamme brugeren.

Hvad kan du gøre?
Der er forskellige forbehold, som du kan tage for at beskytte dig selv online. Når det kommer til generelt at færdes på internettet, så kan det være en god idé at sætte dig ind i de sider, som du besøger, og hvordan de beskytter dig. Tag et godt kig på sidens fortrolighedspolitik og afvej hvor stærk den er.

Hvad skal man se efter i en fortrolighedspolitik?
Når du går ind på en sides fortrolighedspolitik eller persondatapolitik, så er dens formål at forsikre dig om din sikkerhed på deres side. Derfor skal en god fortrolighedspolitik være simpel og forståelig, så du ikke føler dig forvirret.

Hvis du kigger på onlineshoppen Ellos og deres persondatapolitik, så kan du se, at den er bygget rundt om syv trin. De er opstillet simplet, klart og tydeligt. Der er ikke uendeligt lange paragraffer af uforklarlige ting, som enten efterlader dig forvirret, eller får dig til at opgive at læse den. Dens hensigt er at oplyse almindelige mennesker, der ikke ved alt for meget om fortrolighedspolitiker eller IT. Vær derfor opmærksom på at den kan være et faresignal, hvis en sides fortrolighedspolitik virker for indviklet og uforståelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.