Når en renovering skal udføres, laver de fleste et budget for at vide, hvor meget du kan bruge på de forskellige dele. Et spørgsmål, der ofte dukker op, er da, hvor meget det koster at ansætte en elektriker. Det er ikke helt let at svare på, da de fleste elektrikere kun har en løbende pris i timen. Men med et eksempel fra en elektriker i København kan visse prisniveauer vises.
Montering af nyt HPFI- relæ – Omkostninger pr. Installation 1995 DK. Derudover er der en omkostning for selve jordfejlsafbryderen i tilfælde af, at kunden ikke har købt den før.
Udskiftning af sikring – Omkostnhttps://www.norhentreprise.dk/nyt-hpfi-relae-pris/inger pr. Installation 1250 DK. Også her kan der være omkostninger for ethvert materiale.
Installation af bænkbelysning i køkkenet – Omkostninger pr. Installation 3.500 DK. Her kan prisen dog variere lidt afhængigt af om installationen er større end “normal”
Andre eksempler kan tages fra en anden elektriker i København, der netop markedsfører sig selv med at have en “fast pris” for flere tjenester. Dette gælder dog ikke for alle tjenester, men for de cirka 15 forskellige tjenester, der kan vælges på webstedet. Disse omfatter fx udskiftning af elskabe, installation af spotlights og installation af gulvvarme.
Montering af el gulvvarme – Omkostninger til installation 640 DK i timen
Udskiftning eller installation af termostat – Pris inklusive termostat 2235 DK
Så der er elektrikere, der på deres hjemmesider viser eksempler på installationer, og hvad dette koster. Men da arbejdet kan variere så meget i tid mellem forskellige installationer, er det meget mere almindeligt at få betalt i timen.
Den samme elektriker, der angav priserne ovenfor, havde timepriser afhængigt af, hvilken slags arbejde der skulle udføres. Dette med for eksempel 650 DK i timen til installation og service af standardprodukter, mens det under konsultation kunne koste alt fra 400 – 900 DK afhængigt af hvilket område det var relevant, og hvor konsultationen blev gennemført. Generelt er det dyrere at få hjælp derhjemme mod at selv gå til elektriker og få en konsultation fra dem. Afstand er også en faktor, de er smart at vælge en elektriker Nordsjælland hvis du bor i Nordsjælland og en elektriker Gentofte, hvis det er der du bor.
Startgebyr betyder, at der altid opstår en startomkostning, så længe et job bestilles. Hvis arbejdet tager en time, opkræves både timeprisen og den oprindelige afgift. Hvis det er en fast pris, bør du derfor også kontrollere, om der tillægges et startgebyr.
En anden omkostning er leveringsgebyret. Hvis du bor i København, er der normalt ingen leveringsgebyr, hvis virksomheden er placeret her. Men hvis du bor længere ude mod kysten eller i for eksempel i Vedbæk kan der være gebyrer.
Hvis du vil have endnu mere konkrete eksempler på omkostninger, kan du klikke her og stille spørgsmålet direkte til en elektriker.
Jeg håber at mit indlæg om sikkerhed i hjemmet vil kunne gøre dig lidt mere sikker !