Tryg online?

Når du bevæger dig rundt online, så er sikkerhed ikke altid det, som du har først i tankerne. I 2020 lever vi i en verden, hvor stort set alt kan gøres online. Det er ikke kun de trivielle hverdagsting, såsom vareindkøb og nyhedsopdateringer, der kan klares online – det er i stigende grad også online, at vi hygger os og har det sjovt.

Hvorvidt det er gennem gaming, online shopping eller noget helt tredje, så er det altid en god idé at holde sig sikker. Selvom vi ikke altid tænker over det, så er vi altid en anelse sårbare, når vi åbner browseren og går online. Det handler derfor om at tage de rigtige forbehold. De fleste finder det ganske normalt at forsikre sig mod tyveri og installere alarmer derhjemme – og set i det perspektiv er det derfor overraskende, at der ikke er flere, som passer på sig selv online.

Hvad er cyberkriminalitet?
I takt med det hele bliver mere digitaliseret, så bliver cyberkriminalitet også mere og mere udbredt. Cyberkriminalitet er hackere, eller grupper af hackere, der skaber softwareprogrammer med hensigt på at stjæle fra andre. Det kan de gøre ved at stjæle adgangskoder til bankkontoer eller reklamere for produkter på ofrets computer. Hackerangreb kan også forekomme ved at gøre brug af en computers ressourcers på ulovlig vis, og derigennem at afpresse og spamme brugeren.

Hvad kan du gøre?
Der er forskellige forbehold, som du kan tage for at beskytte dig selv online. Når det kommer til generelt at færdes på internettet, så kan det være en god idé at sætte dig ind i de sider, som du besøger, og hvordan de beskytter dig. Tag et godt kig på sidens fortrolighedspolitik og afvej hvor stærk den er.

Hvad skal man se efter i en fortrolighedspolitik?
Når du går ind på en sides fortrolighedspolitik eller persondatapolitik, så er dens formål at forsikre dig om din sikkerhed på deres side. Derfor skal en god fortrolighedspolitik være simpel og forståelig, så du ikke føler dig forvirret.

Hvis du kigger på onlineshoppen Ellos og deres persondatapolitik, så kan du se, at den er bygget rundt om syv trin. De er opstillet simplet, klart og tydeligt. Der er ikke uendeligt lange paragraffer af uforklarlige ting, som enten efterlader dig forvirret, eller får dig til at opgive at læse den. Dens hensigt er at oplyse almindelige mennesker, der ikke ved alt for meget om fortrolighedspolitiker eller IT. Vær derfor opmærksom på at den kan være et faresignal, hvis en sides fortrolighedspolitik virker for indviklet og uforståelig.

En god livstil skaber et bedre liv

Når man arbejder med elektronik, programmering eller lignende, er det vigtigt, at man har et skarpt sind, når man udfører sine opgaver. Man opnår altid de bedste resultater, når man kan holde sig koncentreret og føler sig frisk i hovedet. Det kan der være mange årsager til, at man ikke gør sommetider, og dette kan man forsøge at eliminere ved at få en bedre og sundere livsstil, som kan hjælpe på vej til, at man bliver mere koncentreret og får et skarpere sind og derigennem skaber bedre resultater. Kvit smøgerne og få en sundere livsstil Er man ryger, kan man vinde meget ved at kvitte smøgerne, såfremt man ønsker at øge sin koncentrationsevne og arbejdskapacitet, hvilket også er vigtige parametre, når man arbejder med elektronik, programmering eller lignende. Når man bruger en e-cigaret, indånder man damp, der kommer af afdampet e-væske. Dermed undgår man at inhalere tobak og de andre forskellige usunde stoffer, man indånder, når man ryger smøger. Med en e-cigaret startpakke får man alt det, man skal bruge for at komme i gang med at dampe i stedet for at ryge. Man skåner sin krop meget og vil opleve mange forbedringer på koncentrationsevnen, såfremt man kvitter smøgerne.

Corona tider

Disse franstaltninger kan i regne med i byer i danmark, der skal ses som et første fælles initiativ, sigter mod at supplere den nationale indsats og bidrage til forbedret likviditet og forenkle iværksætternes hverdag i den aktuelle krise. Styrket samarbejde, korte beslutningsprocesser og fleksibilitet og lydhørhed vil karakterisere byens tilgang til det lokale erhvervsliv.

Kbhs foranstaltninger blev rettet mod kbhs erhvervsliv som følge af koronakrisen


Kortere betalingstider for leverandører til Kbh

Københavns aktiviteter bliver bedt om at betale leverandørfakturaer tidligere end den dato, som leverandøren angiver som den sidste betalingsdato, og for at sikre, at alle fakturaer betales 15 dage fra leverandørens fakturadato. Sundheds-, pleje- og plejestyring, som er under hårdt pres og har brug for at fokusere deres ressourcer, er udelukket.


Frosne huslejer og mulighed for afbetalingsplan

København ska gennem Stadsfastigheter afstår fra dette års huslejeforøgelse for sine kommercielle lejere og giver mulighed for en betalingsplan for lejen, hvor forsinkelse med leje kan være en del.


Sikker samarbejde omkring hjælp af  låsesmed Nørrebro 

Gennem Kbhs samarbejder Køenhavns byggelau og låsesmed nørebro, med omkring 60 spillere i gæstfrihedssektoren. Virksomheden SKBL finansieres primært med medlemskontingent. For året 2020 har vi til hensigt at øge byens bevilling til bidrag til gæstfrihedssektoren, så der ikke skal betales medlemskontingent i Københavns bygelau. Formålet er at samle magten omkring en branche, der er hårdt ramt.


Forslag til udendørs spisning gennem august

København står over for udsættelse med gebyrer for eksisterende lejekontrakter til udendørs siddepladser og salg på offentlig grund i 6 måneder, der starter i marts 2020.


Udsættelse af gebyrer for vand, spildevand og affald

Byen Kbh arbejder for at sikre, at virksomheder, der anmoder om udsættelse af gebyrer for vand, kloakering og affald, for at styre likviditeten, skal få det.


Styrket rådgivning og vejledning til  alle små og iværksættere

Vi sikrer kvalificeret vejledning og rådgivning til virksomheder gennem København byggelau


Udskydelse af gebyrer i forbindelse med tilladelses- og tilsynsspørgsmål samt lydhørhed og fleksibilitet i den ekstraordinære situation

København giver udsættelse for visse gebyrer i forbindelse med byens tilladelse og tilsynsaktiviteter. Vi skal vise lydhørhed og forlænge fristerne for tilladelses- og tilsynssager, hvor det er muligt.

Elektriker Gentofte hjælper

Hvis du skal bruge en elektriker så giver disse rabat til ældre boende og kommunale som skal bruge en elektriker.